16 Ιαν 2019

Travelling along the ''Roof of the World" Pamir Highway 2018 part 6











ΗΜΕΡΑ 31η, 2 Σεπτεμβρίου 2018

Moscow - Saint Petersburg

Χλμ ημέρας 720




Αφού όλα πήγαιναν κατ ευχή με βάση το χρονοδιάγραμμα, σήμερα θα ξεκινούσα για Αγία Πετρούπολη! Σε 3 μέρες (5 Σεπτέμβρη) θα έληγε η βίζα της Ρωσίας και δεν ήθελα να περάσει καμία μέρα ανεκμετάλλευτη! Έτσι θα διανυκτέρευα στην Αγία Πετρούπολη 2 φόρες και στο κάτέβα προς Κίεβο θα έκανα την τελευταία διανυκτέρευση εντός Ρωσίας. Υπήρχε και η ''καβάτζα'' να έβγαινα από Αγία Πετρούπολη κατευθείαν προς τις χώρες της βαλτικής, αλλά είχα περάσει πέρσι. Φέτος ήθελα να περάσω από Κίεβο να πάω και στο Chernobyl μιας και δεν τα κατάφερα πέρσι!



Αφού φάγαμε πρωινό με τους Κουβανούς φίλους μου, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού! Πέρασα τόσο όμορφα και θα θυμάμαι την φιλοξενία τους για πάντα! Ισως κάποτε ξαναβρεθούμε Cuban friends! Salute Amigos!




Ακολούθησα τον M10, Ε105 προς Αγία Πετρούπολη. Ο δρόμος δεν είχε κάτι το ενδιαφέρον, αυτοκινητόδρομος με ενδιάμεσα κάποια κομμάτια χωρίς μπάρα. Εν γνώση μου δεν μπήκα στον Μ11 (τον καινούργιο αυτοκινητόδρομο με διόδια) καθώς πάλι θα συναντούσα κάποια κομμάτια που δεν είχαν φτιαχτεί (Θα ολοκληρωθεί Σεπτέμβριο του 2019) αφετέρου πάλι δεν έχει βενζινάδικα. Όποτε το ίδιο θα μου ερχόταν χρονικά.

Την κάμερα την άνοιξα 100χλμ πριν την Αγία Πετρούπολη όταν συνάντησα 3 Ρώσους μοτοσυκλετιστές (1 GS LC, 1 F800R, και μια στιλ τσόπερ o_O) Συνταξίδεψα μαζί τους μέχρι την Αγία Πετρούπολη




Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι δεν προσπερνούσαν αν δεν τους έκαναν χώρο η προπορευόμενη, δεν πατούσαν ποτέ την διαχωριστική γραμμή!







Μετά απο 720 βαρετά χλμ χωρις κάτι το αξιοσημείωτο, πέρα από γέμισμα βενζίνης και ξεκούραση, έφτασα στην Αγία Πετρούπολη







Έφτασα μεσημεροαπογευματάκι, δεν είχε πολύ κίνηση στους δρόμους όπως στην Μόσχα







Ο διάσημος κεντρικός δρόμος Nevsky Avenue



Το Χόστελ ήταν κυριολεκτικά στο κέντρο Hostel Feelin na Konyushennoy και η τιμή του, 5 δολάρια την βραδιά, με εσωτερική αυλή όπου έβαλα την μηχανή










Αγία Πετρούπολη (πηγή wikipedia)

Επάξια την ονομάζουν την Βενετία του Βορρά, καθώς τα κανάλια της μοιάζουν με αυτά της Βενετίας.
Μετά το θάνατο του Βλαντίμιρ Λένιν και έως το 1991 ονομαζόταν Λένινγκραντ Η πόλη επί το πλείστον αποκαλείται λανθασμένα «Αγία Πετρούπολη» στα ελληνικά, γιατί η συγκεκριμένη ονομασία παραπέμπει στο νόημα Άγια Πόλη του Πέτρου (στην πραγματικότητα είναι Πόλη του Άγιου Πέτρου). Πολύ ελάχιστα χρησιμοποιείται η σωστή ονομασία «Αγιοπετρούπολη», ενώ αρκετά ευρύτερα αυτής η απλή ονομασία «Πετρούπολη».


Η UNESCO έχει ανακηρύξει ολόκληρο το κέντρο και πολλά προάστιά της ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ολόκληρη η πόλη αποκαλείται και «πρωτεύουσα του Βορρά» όντας μια τεράστια ανοιχτή έκθεση μνημειακής, διακοσμητικής και χρηστικής αρχιτεκτονικής, γεμάτη μεγαλοπρεπή και μη κτήρια με εξαιρετικές λεπτομέρειες, κήπους και πάρκα, πλατιές λεωφόρους, σκαλιστές γέφυρες, αγάλματα και μνημεία. Για το λόγο αυτό, συχνά αποκαλείται ανοιχτό μουσείο του μπαρόκ και του νεοκλασικισμού. Ακόμα πιο ξεχωριστή κάνουν την πόλη ο Νέβας και τα πολυάριθμα κανάλια που τη διαρρέουν, δίνοντάς της το προσωνύμιο «Βενετία του Βορρά» ή «Πόλη των 300 γεφυρών» (αν και στην πραγματικότητα έχει πάνω από οκτακόσιες).
Χαρακτηριστικό της πόλης είναι οι «λευκές νύχτες» του Ιουνίου. Ο ουρανός φαίνεται να μη σκοτεινιάζει ποτέ τις νύχτες εκείνες - φαινόμενο που οφείλεται στη θέση της Αγίας Πετρούπολης κοντά στον Αρκτικό Κύκλο (60° Β, σχεδόν στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τις σκανδιναβικές πρωτεύουσες).


Το ξενοδοχείο ήταν ακριβώς πίσω απ το κεντρικό κανάλι και τον Ναό του Χυμένου Αίματος



H πόλη με καλωσορίζει με τον καλύτερο τρόπο! :p



Ο ναός του Σωτήρα του Χυμένου Αίματος , είναι χριστιανικός ναός που χτίστηκε στο σημείο όπου ο Τσάρος Αλέξανδρος Β΄ τραυματίστηκε θανάσιμα τον Μάρτιο του 1881. Η εκκλησία κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1883 και το 1907. Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τη βασιλική οικογένεια. Ο ναός αποτελεί ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κτίρια της πόλης, τα οποία είναι είτε μπαρόκ είτε νεοκλασικά, ο ναός του Χυμένου Αίματος θυμίζει τη μεσαιωνική ρωσική αρχιτεκτονική, στο πνεύμα του ρομαντικού εθνικισμού. Ο ναός σχεδιάστηκε από τον Άλφρεντ Πάρλαντ. Καλύπτεται με πολύχρωμα μωσαϊκά.

Ο ναός χρησιμοποιήθηκε μόνο για μνημόσυνα για τον Αλέξανδρο Β΄ και δεν απέκτησε πλήρως λειτουργικό ρόλο. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, αν και έγινε ο επίσημος καθεδρικός το 1923, ο ναός λεηλατήθηκε και υπέστη καταστροφές κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ. Μετά τον πόλεμο, ο ναός χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη της μικρής όπερας. Το 1970, ο ναός υπάχθηκε στο μουσείο του καθεδρικού του αγίου Ισαάκ, και άρχισε η ανακαίνιση του ναού, η οποία διήρκησε πάνω από 30 χρόνια. Ο ναός επαναλειτούργησε το 1997.













Κόσμος πάρα πολύς στα κανάλια





Αρκετοί μουσικοί του δρόμου και εδώ, δίνοντας μια όμορφη νότα στην πόλη, με τους τουρίστες να το απολαμβάνουν











Επιβλητικά κτίρια πανέμορφης αρχιτεκτονικής!







Γέφυρα 1st Engineer Bridge



Είναι επίσης διάσημη για το μικρό χάλκινο άγαλμα ενός πουλιού στο ένα άκρο της κοντά στο νερό. Υπάρχει κι εδώ μύθος για την απόρριψη ενός νομίσματος στο πουλί ώστε να πραγματοποιηθεί μια ευχή σας (αν και προσωπικά δεν τα πιστεύω αυτά :p)

Statue of Chizhik-Pyzhik





Κατεβαίνοντας προς το μεγάλο κανάλι



Πολλά ποταμόπλοια με τουρίστες



Jet ski σε κανάλι πρώτη φορα έβλεπα :cool:



Μαγευτική πόλη θυμίζοντας Βενετία



Laundry Bridge






Περπατώντας στο μεγάλο κανάλι βρήκα ένα όμορφο Espresso bar, το οποίο θα γινόταν το στέκι μου από δω και πέρα, αφού πάντα περνούσα να πάρω καφέ είτε στο χέρι είτε για να κάτσω τσιμπώντας παράλληλα και ένα brunch :p! Coffeeshop "Kofe Na Kukhne" (55 ρουβλια δλδ 0,70Ε , υπέροχος διπλός εσπρέσσο!) 



 Αφού πήρα το καφεδάκι μου συνέχισα κατεβαίνοντας το μεγάλο κανάλι
 μέχρι να συναντήσω τον Φινλανδικό κόλπο




Περνώντας την χρυσή γέφυρα που ανέφερα πιο πάνω




Ο ήλιος άρχισε να δύει προς τον κόλπο, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες!










Τα κορίτσια θαυμάζουν το ηλιοβασίλεμα! :cool:














Hermitage Bridge Πολύ παρόμοια με το διάσημο γεφύρι της Βενετίας



Πολύς κόσμος χαλάρωνε θαυμάζοντας την θέα και τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος







Μετά τον κόλπο, σιγά σιγά κατευθύνθηκα προς την μεγάλη και διάσημη πλατεία Hermitage που βρισκόταν το παλάτι

hermitage square

Η πλατεία του Παλατιού είναι η κεντρική πλατεία της πόλης της Αγίας Πετρούπολης και της πρώην ρωσικής αυτοκρατορίας, που συνδέει το Nevsky Prospekt με τη γέφυρα του Παλατιού που οδηγεί στο νησί Βασιλίφσκι. Πολλά σημαντικά γεγονότα έλαβαν χώρα εκεί, όπως η σφαγή της αιματηρής Κυριακής και τμήματα της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917. Μεταξύ 1918 και 1944 ήταν γνωστή ως πλατεία Ουρίτσκι, στη μνήμη του δολοφονημένου ηγέτη του κέντρου Cheka της πόλης , Moisei Uritsky. Το παλαιότερο και πιο διάσημο κτίριο στην πλατεία, το μπαρόκ λευκό-και-γαλάζιο Χειμερινό Παλάτι (όπως ξαναχτίστηκε μεταξύ 1754 και 1762) των Ρωσών τσάρων. Αν και τα παρακείμενα κτήρια σχεδιάζονται σε νεοκλασικό στυλ, ταιριάζουν απόλυτα με το ανάκτορο στην κλίμακα, το ρυθμό και τη μνημειακότητά τους. Η αντίθετη νότια πλευρά της πλατείας σχεδιάστηκε σε σχήμα τόξου από τον George von Velten στα τέλη του 18ου αιώνα. Αυτά τα σχέδια ήρθαν στο φως μετά από μισό αιώνα αργότερα, όταν ο Αλέξανδρος Α της Ρωσίας (βασιλεύει το 1801-1825) θεωρούσε την πλατεία ως ένα τεράστιο μνημείο των ρωσικών νικών του 1812-1814 πάνω από τον Ναπολέοντα.
Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται η Αλεξάνδρεια Στήλη (1830-34), σχεδιασμένη από τον Auguste de Montferrand. Αυτή η κόκκινη στήλη γρανίτη (η ψηλότερη του είδους της στον κόσμο) είναι 47,5 μέτρα ύψος και ζυγίζει περίπου 500 τόνους. Είναι τόσο καλά που δεν απαιτεί προσάρτηση στη βάση. Στην ανατολική πλευρά της πλατείας βρίσκεται το κτήριο του Alessandro Brullov του Στρατηγείου Στρατιωτικών Σωμάτων (1837-43).







The General Staff Building



Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ και Χειμερινό Ανάκτορο από την πίσω πλευρά



H πλατεία του παλατιού Palace Square (Dvortsovaya Ploshchad)



Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ και Χειμερινό Ανάκτορο Πανέμορφο και πολύ επιβλητικό!



Την ημέρα εκείνη στην πλατεία, είχαν κάποια στρατιωτικά οχήματα σε παράταξη





Πάρα πολύς κόσμος καθόταν και απολάμβανε τους διάφορους μουσικούς του δρόμου.

Δεσπόζει η Alexander Column στο κέντρο της πλατείας, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Είναι αφιερωμένο στον Πατριωτικό πόλεμο του 1812 και έχει ένα άγγελο που καρφώνει με το δόρυ του ένα φίδι ( ένδειξη νίκης). Το εκπληκτικό με αυτό το άγαλμα είναι ότι είναι 47.5μ ύψος ζυγίζει 600 τόνους και στέκεται χωρίς κάποια άλλη στήριξη



Στη συνέχεια προχώρησα προς τον πεζόδρομο



Πόσο όμορφη πόλη με καταπληκτικής αρχιτεκτονικής κτίρια!



Η ώρα πλέον είχε περάσει και το στομάχι μου διαμαρτυρόταν, μετά από τόσο περπάτημα! Βρήκα λοιπόν ένα ιταλικό εστιατόριο και την έκανα ''ταράτσα'' που λέμε (σήμερα το μενού είχε spaghetti al pesto, καθώς μου είχαν λείψει :cool:)



H boutique της ομάδας της Ζενιτ Αγίας Πετρούπολης



Η διάσημη Nevsky Avenue Nevsky Prospekt, St. Petersburg

Ο πιο γνωστός δρόμος της πόλης, με μαγαζιά και δραστηριότητες κατά μήκος της λεωφόρου για όλες τις ώρες. Ο βραδινός περίπατος είναι ένα ωραίο φινάλε μιας μεγάλης ταξιδιωτικής ημέρας.



Γυρνώντας στο δρόμο του Χόστελ με περίμενε μια μπάντα για το φινάλε μιας εξαντλητικής αλλά υπέροχης ημέρας!



ΤΕΛΟΣ 31ης ΗΜΕΡΑΣ









ΗΜΕΡΑ 32η, 3 Σεπτεμβρίου 2018

Saint Petersburg

Χλμ ημέρας 10 (ποδαράτα o_O)

Δεύτερη μέρα που ξυπνάω λίγο πιο χαλαρά απ ότι συνήθως. Sightseeing day στην μαγευτική Αγία Πετρούπολη.Θα κατευθυνόμουν απέναντι στο Φρούριο Πέτρου και Παύλου




Άλλο ένα πανέμορφο και ζεστό πρωινό παρότι βρισκόμουν αρκετά βόρεια. Απ ότι είδα μετά από 2-3 μέρες που έφυγα, ο καιρός χάλασε η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα! Ήμουν τυχερός σε όλο το ταξίδι η αλήθεια είναι!




Προχωρώντας προς την γέφυρα για να να περάσω απέναντι, 

πέρασα απ το πάρκο Mikhailovsky Garden




Δυό δρόμους έχει η ζωή...:p




Κατι που μου θύμισε Ουζμπεκιστάν (κι όχι άδικα)!

Το Τζαμί της Αγίας Πετρούπολης , όταν ανοίχτηκε το 1913, ήταν το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη εκτός Τουρκίας, οι μιναρέδες του έχουν ύψος 49 μέτρα και ο θόλος είναι 39 μέτρα . Το τζαμί βρίσκεται στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε χιλιάδες προσκυνητές. Ιδρύθηκε το 1910 για να τιμήσει την 25η επέτειο της βασιλείας του Abdul Ahat Khan στην Μπουχάρα. Μέχρι τότε, η μουσουλμανική κοινότητα του ρωσικού τότε κεφαλαίου ξεπέρασε 8.000 άτομα. Ο αρχιτέκτονας Nikolai Vasilyev σχεδίασε το τζαμί όπως και τον Gur-e Amir, τον τάφο του Tamerlane στη Σαμαρκάνδη. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1921. Οι προσκυνητές διαχωρίζονται κατά φύλο κατά τη διάρκεια μιας λατρείας, οι γυναίκες λατρεύουν στον πρώτο όροφο, ενώ οι άνδρες λατρεύουν στο ισόγειο. Το τζαμί ήταν κλειστό για πιστούς από το 1940 έως το 1956.




Ένα παλιό Ρώσικο ιστιοφόρο που χρησιμοποιείται ως εστιατόριο




Φτάνοντας στο κάστρο Πέτρου και Παύλου

Το Κάστρο του Πέτρου και Παύλου που ιδρύθηκε από τον Πέτρο το Μέγα το 1703 και χτίστηκε με σχέδια του Domenico Trezzini από το 1706 ως το 1740 ως οχυρό . Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται ως φυλακή και εκτελεστικό έδαφος από την μπολσεβίκικη κυβέρνηση.
Σήμερα έχει προσαρμοστεί ως το κεντρικό και σημαντικότερο μέρος του Κρατικού Μουσείου της ιστορίας της Αγίας Πετρούπολης. Το μουσείο έχει καταστεί σταδιακά ουσιαστικά ο μοναδικός ιδιοκτήτης του κτιρίου του φρουρίου, εκτός από τη δομή που κατέχει το Νομισματοκοπείο της Αγίας Πετρούπολης (Monetniy Dvor). Το φρούριο ιδρύθηκε από τον Πέτρο το Μέγα στις 16 Μαΐου από το ημερολόγιο του Ιουλιανού, που υποδεικνύεται στη συνέχεια με τη χρήση "(J)", 27 Μαΐου από το Γρηγοριανό Ημερολόγιο) 1703 στο μικρό νησάκι Hare από τη βόρεια όχθη του ποταμού Νέβα.
Χτισμένο την εποχή του Βόρειου Πολέμου για να προστατεύσει την πόλη από μια φοβερή σουηδική αντεπίθεση, το φρούριο δεν εκπλήρωσε ποτέ τον πολεμικό σκοπό του. Από το 1720 περίπου το φρούριο χρησίμευε ως βάση για την φρουρά της πόλης και επίσης ως φυλακή για υψηλόβαθμους ή πολιτικούς κρατούμενους




Περνώντας την γέφυρα για το νησάκι






Μπαίνοντας μέσα διάφορα αγάλματα ηρώων







Peter and Paul Cathedral o καθεδρικός ναός Πέτρου και Παύλου



Άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου Peter the Great Statue



Τεράστιος και επιβλητικός ο Καθεδρικός ναός! Είχε πάλι αρκετή ουρά!





Στις όχθες έξω στον εξωτερικό κήπου του φρουριου υπήρχαν διάφορες φωτογραφίες από αγώνες ιστιοπλοΐας που είχαν γίνει στην Αγία Πετρούπολη





Μια μικρή παραλία στο νησί Ζayachy που βρίσκεται το Κάστρο Πέτρου και Παύλου





Το πάρκο στην άκρη του νησιού Vasilievsky είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Οριοθετείται από δύο στήλες Rostral και το κτίριο του Χρηματιστηρίου απέναντι από το δρόμο. Ένας πεζόδρομος περιστρέφεται γύρω από αυτό και κάτω στο νερό με θέα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου και το Φρούριο απέναντι





Σιγά σιγά έφτασα και στο μεγάλο ξύλινο ιστιοφόρο που χρησιμοποιείται ως ρεστοραν





Memorial Sign Strelka Of Vasilievskiy Island



Ο κήπος στο μνημείο εκεί


 Ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου







Πέρασα πάλι απέναντι και οδηγήθηκα προς το κέντρο απ την δυτική πλευρά του








Bronze Horseman, Monument To Peter I

Το Μνημείο του Μεγάλου Πέτρου είναι το πιο διάσημο στην πόλη. Είναι το εντυπωσιακό μνημείο του ιδρυτή της οδού Πέτερσμπουργκ και βρίσκεται στην πλατεία Senatskai Ploshchad, με θέα τον ποταμό Νέβα και περιβάλλεται από το Ναυαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Ισαάκ και τα κτήρια της πρώην Γερουσίας και της Συνόδου - τα πολιτικά και θρησκευτικά όργανα διοίκησης προ - επαναστατική Ρωσία.




The Museum Complex The State Museum St. Isaac’s Cathedral

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ, είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στη Ρωσία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο ανά περιοχή και επίσης η δεύτερος στον κόσμο κατ 'όγκο. Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ισαάκ της Δαλματίας, πολιούχο του Μεγάλου Πέτρου, ο οποίος είχε γεννηθεί την ημέρα του πανηγυριού αυτού του αγίου.
Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ το βράδυ Η εκκλησία στην πλατεία του Αγίου Ισαάκ διατάχθηκε από τον Τσάρο Αλέξανδρο Α, για να αντικαταστήσει μια προηγούμενη δομή του Vincenzo Brenna και ήταν η τέταρτη διαδοχική εκκλησία που στέκεται σ 'αυτό το μέρος. Μια ειδικά διορισμένη επιτροπή εξέτασε διάφορα σχέδια, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού αρχιτέκτονα Auguste de Montferrand (1786-1858), που είχε σπουδάσει στο ατελιέ του σχεδιαστή του Ναπολέοντα, Charles Percier. Η σχεδίαση του Montferrand επικρίθηκε από μερικά μέλη της επιτροπής για τον ξηρό και φαινομενικά βαρετό ρυθμό των τεσσάρων πανομοιότυπων πεντικιών του οκταστόλιου. Προτάθηκε επίσης ότι παρά τις γιγαντιαίες διαστάσεις, το οικοδόμημα θα έμοιαζε κατακόρυφα και δεν ήταν πολύ εντυπωσιακό. Τα μέλη της επιτροπής, που αποτελούνταν από γνωστούς Ρώσους αρχιτέκτονες, ανησυχούσαν ιδιαίτερα για την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου τεράστιου κτιρίου πάνω στο παλιό μη ασφαλέ. Ο αυτοκράτορας, ο οποίος ευνόησε το βαρύ ύφος της αρχιτεκτονικής της αυτοκρατορίας, έπρεπε να λύσει τη διαφωνία στην εύνοια του Montferrand. Ο καθεδρικός ναός πήρε 40 χρόνια για να κατασκευάσει, υπό τον Montferrand, από το 1818 ως το 1858. Το κτίριο του καθεδρικού ναού πήρε τόσο καιρό, ώστε άφησε ένα ιδίωμα στη φινλανδική γλώσσα: rakentaa kuin Iisakinkirkkoa (Για να οικοδομήσουμε την εκκλησία του Isaac) όταν μιλάμε για μακροχρόνια κατασκευαστικά έργα.











Monument To Nicholas I άγαλμα του Νικολάου του 1 το 1859



Βρίσκεται στην πλατεία πίσω απ τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ



Εκεί βρίσκεται και το πολύ γνωστό ξενοδοχείο Astoria





Στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς το κέντρο καθώς μεσημέριαζε και ήθελα να τσιμπήσω κάτι



Τι κοιτάτε κορίτσα??!! :p





Πολύς κόσμος φτάνοντας στην οδό Alexander Nevsky



Ήταν η ώρα για καφεδάκι και brunch :cool:



Γι αυτό πήγα κι εγώ στο στέκι μου να πιώ την καφεδάρα μου και να τσιμπήσω κάτι!



Ωραίος κόσμος περιμένει την σειρά του :cool:



Ουυ λαλααααα!!! :fun



Αφού χαλάρωσα και πήρα δυνάμεις ξεκίνησα πάλι την περιήγηση

Ου λαλαααα No2 :fun





Ιαγουάρος :woot:



Statue of Pushkin















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ενα σχόλιο