11 Μαρ 2018

Bansko-Vihren `13

Για τους περισσότερους το Bansko συνεπάγεται με χιόνι,χιονοδρομικό, πακέτο διακοπών με group και χειμώνα. Για τους απανταχού μοτοσυκλετιστές όμως όχι. Σε 220 χλμ από Θεσσαλονίκη ή 160 από Καβάλα είσαι σε ένα Αλπικό τοπίο με Βουλγάρικες όμως επιρροές. Καλύτερη εποχή είναι από Απρίλιο που τελειώνει η χιονοδρομική σεζόν έως κατά τον Οκτώβριο, εκτός κι αν έρθει Ινδιάνικο καλοκαίρι και πάρει παράταση.
Βέβαια μην περιμένετε να είναι Αυστρία αλλά είναι οικονομικά και στην τελική πετάγεσαι έστω και αυθημερόν.
Ξεκίνησα να πηγαίνω πριν χρόνια και μια φορά είδα έναν δρόμο να συνεχίζει προς το βουνό, και λέω δεν πας προς τα `κεί? Στις πίστες θα πηγαίνει. Μόλις μπήκα προς τα μέσα ο δρόμος έγινε όνειρο.



Καλοστρωμένος, λίγο σφιχτός βέβαια, μέσα στο δάσος και νάσου και οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.Ανεβαίνοντας προς τα πάνω φτάνω στο camp Banderica όπου έχει καφέ και φαγητό αρκετά καλά θα `λεγα. Από `κει λίγο πιο πάνω ειναι το καταφύγιο Vihren στα 1950μ. υψόμετρο.


 

 Εκεί στο βάθος της κοιλάδας είναι το Bansko.



Κόσμο είχε αρκετό αλλά ήταν όλοι Βούλγαροι που ήρθαν για πεζοπορία στο βουνό και ορειβασία. Βλέπω κι αυτά και λέω Α, υπάρχουν κι άλλα μηχανάκια εδώ.



Ο Ντομινάτορας και το άλλο κι εγώ δεν ξέρω τι είναι το Ρώσικο. Ξαφνικά σκάει μύτη ένας Βούλγαρος γύρω στα 55 με την κυρά ντυμένοι με πλήρη εξάρτηση, καβαλάνε τον Ντομινάτορα και βουρ για Σόφια απ`οτι κατάλαβα από την πινακίδα. Real biking λέω από μέσα μου!Αφού ήπιαμε από μία πορτοκαλάδα την οποία μας την έστιψαν εκείνη την ώρα αρχίσαμε να κατηφορίζουμε κι εμείς να πάμε να κάνουμε κανα spa (αυτά είναι τα ωραία). Αξίζει να σημειωθεί οτι ο δρόμος τον χειμώνα κλείνει όχι μόνο επειδή έχει ένα σκασμό χιόνι εκεί πάνω αλλά περνάει μέσα από μία πίστα.


Ετούτη εδώ.


Αφού κάναμε 16 χλμ.σε πιο σφιχτό πεθαίνεις δρόμο κατεβήκαμε στην πόλη.
Πάμε στο Kempinski για spa, δίνουμε 15 ευρώ το κεφάλι και λιώνουμε για όσο θέλουμε.
Για μια απλή Κυριακάτικη βόλτα το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ενα σχόλιο