31 Δεκ 2015

ElefantenTreffen 2015

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟ
Κωστας Κυρου

59 η Συνάντηση των Ελεφάντων – Elefantentreffen 2015
2690 παγωμένα km σε 5 24ωρα πάνω σε μία Vespa

H συνάντηση των Ελεφάντων δεν είναι τίποτα άλλο από την παλαιότερη χειμερινή συνάντηση μοτοσικλετιστών στην Ευρώπη . Ξεκίνησε το 1956 ως χειμερινή συνάντηση των Zundapp 650 με side car , που ονομαζόντουσαν και πράσινοι ελέφαντες !!!!

φωτο απο το google
[​IMG]

Σιγά – σιγά άρχισαν να συγκεντρώνονται και οι φίλοι των πράσινων ελεφάντων με αποτέλεσμα η συνάντηση ολοένα να γίνεται πιο μεγάλη !!! Όπως λένε αρκετοί είναι μία από τις λιγότερο λογικές και περισσότερο αγαπημένες μοτοσυκλετιστικές συναντήσεις στο κόσμο …. που πρέπει να επισκεφτεί κάθε μοτοσικλετιστής έστω μία φορά !!!





Το ταξίδι ξεκίνησε την Τρίτη 27 /1 στις 16:00 το απόγευμα και έφτασα λίγο πριν την Nis ( σταμάτησα σε ένα motel λόγω έντονης νυχτερινής χιονόπτωσης σε δρόμο γεμάτο λακκούβες όπου έκαναν έργα ) ,

[​IMG]

ενώ την Τετάρτη διέσχισα 750 περίπου βαρετά χιλιόμετρα (ευθείες) φτάνοντας στο Zagreb με θερμοκρασίες από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου !!!
[​IMG]
Το βράδυ φιλοξενήθηκα από τον Ράφαελ που εχει την εποπτεία της φετινής Vespa World Days στο Biograd της Κροατίας και η βραδιά πέρασε συζητώντας την οργάνωση της εκδήλωσης , αλλά και τα σχέδια των Κροατών να συμμετάσχουν φέτος στην Πανελλήνια Συνάντηση Vespa !!!

[​IMG]

[​IMG]
Την Πέμπτη προορισμός το Landsberg της Βαυαρίας , με μια άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή καθώς χιόνιζε ενώ διέσχιζα τις Αυστριακές και τις Βαυαρικές Άλπεις . Αφού επισκέφτηκα την Sip την Παρασκευή , ξεκίνησα για τον τελικό προορισμό μου το LOH ένα μικρό χωριό στα Βαυαρικά δάση , που φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια την συνάντηση , όπου έστησα και τη σκηνή μου επάνω στα χιόνια !!!

[​IMG]

Το ευχάριστο είναι ότι με το που έφτασα βρήκα την Βανέσα και τον Μπάμπη που έκαναν το γαμήλιο ταξίδι τους πάνω σε μία Dnepr με side car , ενώ είχαν ήδη έρθει σε άλλες 2 ελεφαντοσυναντησεις .

[​IMG]
Οι φωτογραφίες νομίζω είναι οι μόνες ικανές να σας μεταφέρουν το κλίμα της εκδήλωσης .

[​IMG]

[​IMG]



Το ταξίδι μου τελείωσε στο Bergamo της Ιταλίας από όπου πέταξα για Θεσσαλονίκη (λόγω έλλειψης περαιτέρω χρόνου ) , ενώ την vespa την άφησα σε μεταφορική εταιρία και θα την παραλάβω εντός των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ενα σχόλιο