6 Νοε 2014

Μια βόλτα έως τον Αλατά με kayak


Τετάρτη 05/11/2014, η θερμοκρασία στους 13 βαθμούς, ο ήλιος δεν μας κάνει την χάρη να φανεί, μια συννεφιά και μια καταχνιά σχεδόν μελαγχολική μας συντροφεύει καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, η θάλασσα μας επιφυλάσσει μια τέλεια λαδιά και δεν κουνιέται φύλλο. Ότι πρέπει για λίγο kayak στον Παγασητικό κόλπο!





Προορισμός ο Αλατάς, ένα πανέμορφο μικρο νησάκι μέσα στον Παγασητικό κόλπο. Όσοι έχετε ταξιδέψει στο νότιο Πήλιο, το έχετε θαυμάσει από την παραλία της Μηλινας. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το μικρο Γλαρονήσι, επίσης ομορφο κι αυτό.

"Αναζητώντας αυτά που σου κόβουν την ανάσα, αυτά που σε κρατάν ζωντανό και κάνουν όλες τις νευρικές σου συνάψεις να συμφωνήσουν σε μια και μόνο κραυγή!
Αφιερωμένο στους δύο φίλους που ξέρουν να δραπετεύουν και να μας χαρίζουν όμορφες εικόνες!"


Έγραψε ο πολύ καλός φίλος Γρηγόρης άκα GregoryGS σήμερα στην σελίδα του στο Fb και τον ευχαριστώ από καρδιάς για το εξαιρετικό βιντεάκι που έφτιαξε για εμάς, αλλά και για τα καλά του λόγια.


Η βολτα ξεκινησε λιγο εξω απο την Μηλινα και αφου καναμε το πρωτο μισο γυρο του νησιου, βγηκαμε για καμποση ωρα στο νησακι για να θαυμασουμε το πανεμορφο μοναστηρι των Αγιων Σαραντα το οποιο δεν κατοικείται πια περα απο 2 σκυλακια που φυλανε το κτισμα και να περπατησουμε αναμεσα απο εγκαταλελημενα περιβολια απο ελιες, αγριελιες και αγρια πετρωδη βλαστηση που κυριαρχει στο μικρο αυτο νησακι. Η ησυχια στο νησι σου κοβει την ανασα. Δεν ακουγεται το παραμικρο περα απο τα γλαροπουλια και αλλα ειδη πουλιων που κατοικουν εκει.

[​IMG]

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

Στο βαθος το μικρο γλαρονησι με μια και μοναδικη αγριελια να στεκει μοναχη της επανω...

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

Βρηκαμε κα τα αγαρικα μας...τα τελευταια για φετος οπως δειχνει ο καιρος...

[​IMG] 

Η Μηλινα χαμηλα με τον πανεμορφο Λαυκο απο ψηλα οπως φαινεται απο τον Αλατα.

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

Αφησαμε κατα ευχαριστημενοι το νησακι και συνεχισαμε για να ολοκληρωσουμε τον κυκλο του.

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

Στο βαθος πισω μας το Τισαιο Ορος, λιγο πριν το Τρικερι.

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

[​IMG] 

Μια βουτια στο τελος στα κρυα νερα του Παγασητικου ηταν το επιστεγασμα μιας πολυ ομoρφης βολτας με kayak. Την απολαυσαμε πραγματικα!

[​IMG] 

Ο ηλιος τελικα μας εκανε την χαρη να φανει λιγο πριν δυσει πισω απο τον Αλατα και τον απολαυσαμε εστω και για λιγο πινωντας το καφεδακι μας στο λιμανακι της Μηλινας.

[​IMG] 

[​IMG] 

Ηταν μια ομορφη βολτα που σε γεμιζει ενεργεια και χαρα και που θα την επαναλαβουμε σιγουρα ξανα, συντομα!!! :happy:


:) THE END :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ενα σχόλιο